Gjorde ett nytt recept idag på chokladtårta! Fick tips av en jobbarkompis! Supergod! Och världens enklaste! Och kan gärna göras dagen innan själva kalaset! Den blir liksom inte äckligare av att stå och dra sig! ;)

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Tryffel;
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan.
Rör i socker, kakao o vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet!
Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 18-20 min, kakan ska va lite lös i mitten!
Koka under tiden upp grädde o smör i en kastrull. Ta det från plattan.
Hacka chokladen, rör ner och låt smälta.
Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna.
Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
Skär i smala bitar, servera med vispad grädde och hallon!
//Emma
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar