fredag 16 mars 2012

Tebröd!

Mums! Jag och tjejerna bakade gott bröd idag! Enkelt och så gott!
Så här kommer receptet:
16-24 bullar



Ingredienser:
3 dl + 2 dl mjölk
1 dl linfrön
1½ dl havregryn
50 gram jäst
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 liter vetemjöl

Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna.

Värm 2 dl mjölk till fingervarm temperatur. Smula jästen i en bunke och häll lite av mjölken över. Rör tills jästen har löst upp sig. Tillsätt sedan resten av mjölken, crème fraiche, salt, sirap, bakpulver, den avsvalnade gröten och nästan allt mjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 40 minuter.


Kavla ut degen på mjölat bakbord till en ca 2½ cm tjock kaka. Ta ut runda kakor med ett mått som är ca 8 cm i diameter. Lägg upp kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga bröden med en gaffel och låt dem jäsa ytterligare i ca 15 minuter.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 225 grader, ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Recepten är hämtade ur boken "Baka bröd".

//Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar